Актуално

July 22, 2017

Илхан Кючюк, член на Управителния съвет на Фондация Либерална интеграция: „Брекзит отвори пътя към една нова Европа“

На 19 юли в Европейския информационен център се проведе публична дискусия на тема „Брекзит и бъдещето на Европа“, организирана от Илхан Кючюк, евродепутат от АЛДЕ, съвместно с  фондация „Либерална интеграция“ и Либералния институт за политически анализи в партньорство с Фондация за свободата „Фридрих Науман“.

„Председателството на България е уникален шанс не само да модерираме разговора за Брекзит и отношенията между Великобритания и ЕС, но и да покажем на Европа, а и преди всичко и на себе си, че сме в състояние да водим смислен европейски дебат“, заяви Илхан Кючюк.
Гост на събитието бе Саджат Карим от Великобритания, евродепутат от групата на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР). В дискусията участваха още Даниел Кадик, директор за Югоизточна Европа на Фондация за свободата “Фридрих Науман”, Евелина Славкова, социолог, изследователски център „Тренд“, Бисерка Бенишева, посланик и директор европейски въпроси в ПанЕвропа България, Сержу Богеан, член на борда на Европейската либерална младеж (LYMEC), Зинаида Златанова от Либералния институт за политически анализи.

Актуално