Актуално

December 15, 2021

СОФИЙСКИ ФОРУМ ЗА ЗАПАДНИТЕ БАЛКАНИ

„Време за възстановяване на доверието“

 

Евродепутатът на ДПС/„Обнови Европа“ Илхан Кючюк организира „СОФИЙСКИ ФОРУМ ЗА ЗАПАДНИТЕ БАЛКАНИ“, в партньорство с фондация „Либерална интеграция“ и Европейския либерален форум. Събитието се състоя в хибриден формат в София на 6 декември 2021г., при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Форумът бе под наслов: „Време за възстановяване на доверието“. Дискутираха се  ключови въпроси за Западните Балкани и детайли по преговорния процес за присъединяване на региона към ЕС.

Според Илхан Кючюк, новото правителство в България има възможност да стартира отново конструктивния диалог, защото интеграцията на Западните Балкани ще е успех за региона, за ЕС, но и за страната ни. Процесът по разширяване е стратегическа цел, която обединява целия регион и ЕС и подкрепата при осъществяването на реформите в региона трябва да продължи, защото ЕС и неговите ценности остават най-големият обединяващ фактор.

Eврокомисарят по съседство и разширяване Оливер Вархеи потвърди желанието на ЕК да се ускорят преговорите, да бъдат отчетени реформите и напредъкът на страните, за да могат официално да започнат преговорите.

Участие във форума взеха Даниел Кадик, изпълнителен директор на Европейския либерален форум, Соломон Паси, президент на Атлантическия клуб в България, проф. Владо Бучковски, специален пратеник на Република Северна Македония за България и експерти в различни области на външната политика.

Актуално