Актуално

October 13, 2021

Изпълнителният директор на Фондация „Либерална интеграция“ участва в конференция на тема „Жените в НПО, прeдприемачеството и политиката”

На  08.10-09.10. 2021г. в Одрин, Турция се проведе конференция на тема „Жените в НПО, предприемачеството и политиката“. Домакин на инициативата бе Тракийския университет в Одрин, Турция. Организатори  на събитието, в което се включиха представители на НПО, народни представители, кметове на общини и общественици, бяха посланикът на Р Турция в София Н.Пр. г-жа Айлин Секизкьок и проф. д-р Ерхан Табакоглу- ректор на Университета.

На форума бе дискутирана ролята на жените в неправителствения сектор, икономиката и политиката. Г-жа Биршен Ибрямова, изпълнителен директор на Фондация „Либерална интеграция“ взе участие в панела „ Жените и преприемачеството“. Г-жа Ибрямова  представи  дейността на Фондацията и отправи апел за съвместна дейност в борбата за равноправие между половете. Тя подчерта важността от изравняване на възнагражденията между жените и мъжете, засилване активната роля на държавата в подпомагането на работещите майки и ролята на образованието в борбата за навлизането на повече жени в политиката и бизнеса.

 

 

 

Актуално