Актуално

July 24, 2017

Лятна акадаемия за либерални политики

В периода 20-22 юли в гр. Луковит се проведе лятната академия за либерални политики, организирана от Младежко ДПС съвместно с фондация „Либерална интеграция“ и в партньорство с Фондация  за свободата „Фридрих Науман“. Четиридесет и четири млади хора, членове и симпатизанти на ДПС от цялата страна взеха участие в поредния успешен проект на Млаежко ДПС и се обучаваха на различни теми в рамките на академията.

Академията стартира в четвъртък и беше открита от председателя на Мадежко ДПС и евродепутат Илхан Кючюк. Приветствия към участниците отправиха и Сержу Богеян – член на бюрото на Европейската либерална младеж (LYMEC), Джейхан Ибрямов – народен представител от област Ловеч и Сурай Велиева – областен председател на ДПС Ловеч. Първият ден от академията продължи с лекция на Петя Дюлгерова – проектен координатор във фондация “Фридрих Науман” на тема „Основни идеологически течения при демократичното управление“. По-късно участниците проведоха дискусия с Илхан Кючюк и Джейхан Ибрямов на тема „Настоящи предизвикателства пред обединена Европа. Популизъм vs. Либерализъм.“. Също така младите хора имаха възможността да се запознаят и с дейността на фондация „Либерална интеграция“, представена от Биршен Ибрямова. След края на първия ден участниците в академията бяха разпределени по групи и имаха възможност да представят своите региони.

През втория ден от академията участниците се срещнаха с Радослав Ревански – кмет на община Белица, с когото си говориха за местното управление. Следващата тема на академията бе „Социални мрежи и публични комуникации“, като по темата говориха Ния Коцева и Велислава Кръстева – народен представител и дългогодишен пиар на ДПС. По-късно младите хора се срещнаха с председателя на ДПС Мустафа Карадайъ, с когото проведоха разговор за младите в политиката. Участниците бяха изключително активни и задаваха много въпроси на председателя на ДПС.

В последния ден от академията младежите на ДПС се срещнаха с председателя на комисията по регионално развитие в Европейския парламент, евродепутат и член на Управителния съвет на фондация „Либерална интеграция“ Искра Михайлова. С нея участниците имаха възможността да обсъдят бъдещето на Европа.

 

Актуално