Актуално

September 18, 2017

Обучение за обучители

В периода 15-17 септември Младежко ДПС проведе второто издание на семинара „Обучение за обучители“ в Благоевград. В рамките на три дни млади хора, членове и симпатизанти на ДПС от цялата страна, имаха възможност да се обучават в семинара, който Младежко ДПС организира съвместно с фондация „Фридрих Науман“ и подкрепата на Фондация Либерална интеграция.

По време на първия ден от обучението участниците се срещнаха със заместник-председателя на парламентарната група на ДПС Халил Летифов, който запозна участниците с темата „Психология на тълпите“. За младите и политиката участниците си говориха с председателя на Младежко ДПС и евродепутат Илхан Кючюк. Лекция пред участниците имаше и Андрю Хъсли, Координатор на Либерал-демократическата партия (ЛИБДЕМС) за България. Биршен Ибрямова, която е Изпълнителен директор на фондация „Либерална интеграция“ представи целите и идеите на фондацията пред участниците.

През втория ден от обучението участниците имаха възможност да се запознаят с темата „Парламентарна комуникация“, която беше водена от заместник-председателя на НС д-р Нигяр Джафер. Участниците бяха изключително активни и задаваха въпроси по време на лекцията. По-късно през деня младежите продължиха обучението с много интерактивни игри, като се обучаваха на теми като комуникационни и невербални умения.

Актуално